Christelijke theaterworkshops over talent

Wil je voor jouw school, kerk of organisatie een viering of feestdag organiseren rondom het thema talenten? Willen jullie eens iets echt bijzonders doen, met een bijzonder boodschap? Dan is deze voorstelling met bijpassende theaterworkhops voor kinderen heel geschikt!

Het allermooiste feest - Samen genieten van waar je blij van wordt

Talenten; iedereen heeft ze! Althans, dat zegt men.... Maar wat is nou eigenlijk een talent? Moet je ergens goed in zijn, of zelfs de beste, voordat het een talent is? En wat als je nergens echt goed of de beste in bent? Heb je dan geen talent? Het verhaal van deze voorstelling gaat over een koning die een groot feest organiseert. Hij wil daarbij genieten van al het talent dat in zijn koninkrijk bestaat. Zijn herauten begrijpen dit echter verkeerd en halen uit elke regio alleen de allerbeste op. Wanneer het tijd is voor het feest, is er maar een heel klein groepje mensen aanwezig. En dat was nu precies niet de bedoeling.... In deze voorstelling ontdek je dat het er niet om gaat hoe geweldig goed je ergens in bent, maar dat je samen kan genieten van de dingen waar je blij van wordt. Zó heeft God het bedoeld!

Het mooie van deze voorstelling is, dat hij passend gemaakt kan worden bij een feestdag of jaarthema van de organisatie.

 

Voorstelling-in-één-Dag: creatieve workshops voor alle kinderen 

De theaterworkshops voor kinderen van Fyr Toneel zijn een creatieve en educatieve ervaring, geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar (basisschoolleeftijd). Wij komen op locatie en voeren in één dag met alle kinderen een voorstelling-in-één-dag uit. Gedurende de dag werken we met verschillende (jaar)groepen die elk een deel van de voorstelling instuderen door middel van een theaterworkshop. Alle belangrijke theateronderdelen komen aan bod:

  • Toneelspel: De kinderen leren toneelspelen en ontwikkelen hun expressie en zelfvertrouwen door in hun rol te kruipen. In deze voorstelling speelt groep 5 de raadsheer en de herauten. Zij hebben korte teksten die steeds herhaald worden. In hun theaterworkshop worden die teksten en het bijpassende spel aangeleerd. Verder speelt groep 2 toneelspel (bij een liedje), heeft groep 3 een scène met mime, groep 6 een scène met fysiek spel (beweging, zonder tekst) en speelt groep 8 een scène toneel met geïmproviseerde teksten.

  • Zang: Tijdens de workshop zingen de kinderen liedjes die passen bij het thema van de voorstelling. In deze voorstelling zingen de kinderen van groep 1 een liedje (met hele eenvoudige bewegingen) en zingen leerlingen uit groep 8 korte stukje van bekende liedjes. 

  • Dans: Beweging en dans worden ingezet om het verhaal van de voorstelling tot leven te brengen. In deze voorstelling leert groep 4 tijdens hun theaterworkshop een dans (zij spelen een dance battle).

  • Muziek (Percussie): Ritme en muziek spelen een belangrijke rol, waarbij de kinderen kennismaken met eenvoudige percussie-instrumenten. In deze voorstelling heeft groep 7 een theaterworkshop percussie; zij maken een ritme op emmers met stokken, en hebben daarbij ook spel. 

  • Knutselen: Alle kinderen maken een sjerp die past bij de regio die ze spelen en een eigen plaatsnaambord. Dit is afgestemd op de leeftijd van de kinderen, zodat jij als leerkracht/begeleider er zo weinig mogelijk tijd en energie aan kwijt bent. 

Aan het eind van de dag ('s middags of 's avonds) wordt de voorstelling voor publiek gespeeld. Alle kinderen mogen hun talenten laten zien; iedereen heeft een plek in de voorstelling en het vertellen van het verhaal.  Een onvergetelijke ervaring voor zowel deelnemers als publiek!